Rabu, 20 Mei 2009

Man vs Wild....best kerr??



Hello.....

Penah tengok citer Man vs Wild???...heheehe...

Citer ni kalo ikot positipnye bagos jgk...kalo ikut negetip nye tak bagos jgk...

Mama akan lari-lari anak sambel pekup muka okeh bila abah start bukak citer nihh...

Dilakonkan oleh Bear Grylls, yang tidak mengenal erti kotor..yek..yek..yekkk...
Dalam setiap siri, beliau akan dicampakkan oleh elikopter bersama sorang jurugambor di utan, gunung, laut, pulau,...whateverlah..tempat yang takde sape rase tingen nak poei ehhh...walopom cantekk bagai syorga tepat tuu...dah takde pendudok sape nak pegi ehh tepat gituu..
Tapi...dalam siri beliau akan mengajar bagaimana nak berhadapan atau mencari peluang untok terus idop jika anda tercampak atau tersesat atau saje2 poei tepat cengitu...(pe kejadah gi tepat gitu..kut yer pom nak tercampak g r tercampak kat sogo ker pasar batu nam ker...)

Namun Abah I ni memang tetap setia dgn citer nih..kalo Mama pangel ingin bertanyakan soklan ker suruh amik something ker...takdenye Abah nak respon ibarat kata pepatah buah-buah saga warnanya merah...





Antara scene2 citer dia...memang Bear nih makan binatang gitu jer..sesetengah jer kalo dia rase nak bakar..kalo tak makan mentah2 jer r....(mama akan pekup muka juge yer time nih)

K r..kalo tak penah tgk..trai r tengok..tapi xengat r bila time citer nih..chanel discoverilaaa..
bubuyyy....(Abah sila membawa Pok ya skali yer tgk len kali..baru r dia menghargai sket pokok2 nih..kalu tak asek membakor jer kije depan umah..pahtu gak asap masuk kut idung Mama..beleber plak Mama dumoh...)

4 mulut berkata:

Darwisy berkata...

ni cite aboh i. cite peberet mama i laks af, metor, oiam dan cite cite nyayi.

IrinaSairah berkata...

uisy minat benor tengok tibi nih....

bb chang berkata...

cerita ni kira best(berguna)juga la...cuma mcne u hayati cerita ni je...hahaha

siti818 berkata...

citer ni mak ct memang tengok every week... pok kudin laa yang ajar mak ct tgk.. kalu tak tgk mesti gelisah... nak belajar hidup dlm hutan belantara.. citer ni main pukul 10 tiap2 isnin. channel 551. skrg dah seasons 3... ulang tayang hari selasa jam 10 pagi..

yang paling mak ct tak tahan, hari tu dia makan taik unta... uweeekkk.. baik makan taik darwisy