Khamis, 22 Disember 2011

Catatan Disember 2011

Tup Tup Tup Tup Tup.... dah Disember 2011.... bermakna tahun depan dah masuk 2012...

Kejap jer rasa... Anibersari pum dah yang ke-4... Anak pom dah umo 3years... Cuma umor ai ni jer asek 20tahun, tak gerak2 sjak aritu... aissyyy :)

Disember ni pom..banyak bende perlu melibatkan diri...nak wat cemane dah diri ini yang tidak sehebak mane diperlukan untuk berlibatkan diri..hanya menunaikan arahan,..sudahnya kain baju kat ghumah pom tak berlibat-libat....hahaha..agak2 buleh buat Gunung Stong tu aku libat laa weiii...hahaha

Meh aku cite sikit mendape aktiviti aku buat takat Disember ni penghujong segala bulan...






1.

Kursus oseanography...hehe..yang ni bukan aku yg kusus.....tapi pegawai2 TLDM yang kene kursus ni..aku sbg menerima arahan untuk menolong saje... ai memang penolong sejak2 umo pat tahun dlu sampei sekolah memang dah diminta penolong ahhhh... kursus ni 3minggu lamanye... sian geng2 Navy tu kan, musti boring tahap gabam nak abeskan kursus ni...




2.



Tang ni dah berbulan2 buat...tapi ikut peringkat.... iaitu our institute ada mohon penarapan jadi Higher Centre of Excellent daripada KPT... jadiknye acara dokumentasi data ni makan masa lama giler... penah sekali hari sabtu tu ai balik kul2.00am duk kat opis buat mende alah ni..balik2 nasip somi dok kuci pintu tapi noxxx dia dah bantai sms ai bagi ayat "maros" gitu... kecut jiwa ai..esok pagi gi keje dua2 mulut kene selok mangga belake, senyap tak bertegur sapa...tuu gituuu... last2 ai mintak permission ngam bos kul11am keluar ofis balik umah sbelum tu gi amik Boboiboy, dia demam tonsil..bawak gi klinik dulu...Ya Allah, minggu tu adelah sangat komplikated bagi ai...adusss....tuhan saja yang tahu...




Bersama-sama teman sepejabat...Yang ni masa KPT datang buat auditan...ni adelah keje2 terakhir sebelum KPT masuk bilik meeting check fail satu2...



Time ni best...MAKAN PREE... tau dop, sb Hi-COE ni kitaorang dapatlah makan pree selama 3 minggu gitu.... hahaha.... jimat duit ai buleh gi beli adios anniberseri untuk si Dia... :b Oakley sunglasses mahal wei...tapi nak wat camno, kenan di hati...



4.



Yang ni masa baru-baru ni pergi ke KPT untuk Majlis anugerah Potentials COE... Berterima kasih dan bersyukur sebab dapat jugak akhirnya... dapatlah duit sedikit sebanyak RM2K...


Gambar tu sedang bersama orang pentim tu...kabel ni memang kuat..haha..tapi cuba tgk anak panah meros tu..apsal aku ngam my bos buat gaya yang sama...auwwwwww malussss hahaha





Ni dah kat abis mejlis...kluar dari dewan terus kami jadik bercahaya..amik gambar pom memang cahaya terang berderang....hihihi.. Oh ye, time ni aku gi tengok Wayang citer sensasi Ombak Rendu...hahaha...best jugak laa..ade sebelah aku awek pakwe tengok ni, si awek tu dari awal sampei akhir duk sok sek sok sek...si pakwe peranan romentik beb, ulur tisu kat makwe..tolong slimut makwe ngam jeket..bia pakwe kesejukan mencengkam tulang belikat tak kesah beb...haruslah tengok ombak rendu, belakon jugak jadik hariz ngam izzah..motip kau..hahhaaha..ni kalau ajak somi ai ni rasanye dia tido dalam panggung, tak ada sensitip romentik langsung... part dlm citer Pak Salleh (driver) Hariz tu dia pergi mengajuk arwah suami Azizah Mahzan yang mintak Hariz dari Pak Salleh masa baby aritu, konon tanak bagi Azizah Mahzan sedih sebab anak mati.. part tu lawak, memang Pak Salleh terbaik mengajuk...hahaha




Masa Azizah Mahzan halau Izzah dari rumah Hariz tu aku tengok dah macam citer Hantu Kak Limah dia..hahaha...opsssss...




Okey dah abis tengok citer, malas komeng panjang2...hihihi.. Pastu aku gi kat Sogo jerlah dekat ngam hotel kami menginap...banyak sale, tapi taktau nak beli hape..cuma aku lalu kat MAC..gi beli poundasyen hehe.. tapi cam hampeh SA dia... bongkak, takbur nye...sekali lepas aku beli tu, mber aku sound "wei mi, mu terpedaya..kalau nak beli mu tgk orang jual tu, muka orangjual tu mcm dok siap mu gi beli bakpe"..hahahha....mongok...





Balik dari KPT, tido cukup2 terus gi kat Majlis Penutup Kursus Oseanografi tu..buat kat Hotel Tanjong Vista KT... ada dinner...jadiknye baju yang ai tempah kat Ahkak sepan ghumah nasip baik dah siap..nak pakai dinner malam tu... tapi pic takde ehh becos camerameng yg snap gambar tu gi sempling tak balik lagi hehehehe... Kamera aku dah kiok dah rosak...bila bagi pinjam ni tak sedap, rosak kat tangan orang... sudahnye takde kemere laa aku...




5.



Balik dari dinner malam tu, encek somi cakap... esok pepagi jam5am nak bertolak balik kampung sebab nak gi Penang antar SIL gi daftar belajar kat sana....


Adoii letihnye rase, nasip baik siang tu ai dah siap kemas2 baju buh lam beg semua...


Haa ni gambar masa kat Bukit Bendera... aku rase tempat Bukit Bendera ni dah lama wujud, tapi kemudahan parking dsb cam hampeh sangat..letih ai, takde mood jadiknye...asek beratur..anak plak nanges,... orang ramai beselaaa pasai tu tempat pelancongan, kut ye pum dah bertahun2 buat laa kemudahan sikit... hmmm tak bleh ai idup sesak cemni..baik kat teganu tak sesak pom :) kecuali maidim mol hahahah

Malam tu jugak bertolak balik, kejadian tayar pecah atas bukit grik terjadi jugak..selama ni duk dengar citer orang saje..last2 kene kete aku sdiri...huhuhu...kul2am sampei umah MIL Kuala Krai...

Besoknye somi gi baiki tayar semua...tinggal la ai n boboiboy kat ghumah... ohhhh lagi si boboiboy cemane taktau dia gi panjat kat tinkap umah nenek nak tengok ujan renyai2 kat luar..sekali dengor somi ai bertempik.... berlari naik tengok2 boboiboy jatuh tingkap..penuh pasir kat mulot...haaa ai dah cuak...tak reti nak buat ape..blank... gi cari minyat gamat....

Pastu bawak boboiboy gi klinik 24jam... nasip baik Doc kata takde pape,,,dia ngadu sakit mulut, mane taknya bengkak sebelah bibir dia...hihihihi...


Ni pic boboiboy..time ni dah surut bengkak dia...haa kan dah kene..pasni dia seriklaa tu...hihihi


okehlaaa, sekian citer ai Disember ni...malas dah taip panjang2 nati kompleng bace panjang sangat kan... :)


Babai....

Selasa, 13 Disember 2011

Ulat Yaya..

Hai....

Semalam balik keje gi amik si boboiboy kat taska....

Pabila sampai jer kat taska dia, boboiboy dah tunggu ni sambil jerit2 "mama awisy! mama awisy!"... helo takde orang lain nak ngaku mama dia, dah datang tentu2 kete kaler ijau plet BMW :b tentula mama awak... adoiilaa..

Masa nak dukong kemain dia duk cakap "Awisy ada ulat, awisy ada ulat..."

Oh mama tak layam pom...siaann kannn ...

Dah masuk kete, dia gi bukak bakul nursery pastu amik laaa mende yang dia kata ulat tu...

"mama, tengok ni awisy buat ulat dgn kak chik tadi"....

Lalu mama menekup mulot dan terharu..."Haahhhh, pandainya awisy buat ulat!.." Shomelnye ulat awisy ni..."nama apa ulat ni?"

Boboiboy jawap " nama YAYA"

Memang sah sah budak ni kene mandrem cite boboiboy tibi3 tu....

Ikan kelisa kat ghumah tu pom nama yaya... mama pom diberi nickname Yaya....

Guane tuhh...







Tadaaaa.....



Dipertontonkan Ulat yaya dan tuannye...hahahaha...klaka ulat ..nak simpan ler mende alah ni..nanti dia besar bia dia tengok hasil dia masa umo tige taon...:)


Khamis, 1 Disember 2011

Anupgerah dengan Sembah Ratu limapluhdua step...

Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2011








  • Penjaga Gol Terbaik - Khairul Fahmi Che Mat
    terbaik memang takde keeper lain hebak cam dia...;)

Pertahanan Terbaik - Norhafiz Zamani Misbah


yang ni tak terperasam plak cemana dia main, tapi kalo dapat ai nak vote abe padhlisaas:)



Pemain Tengah Terbaik - Safiq Rahim


sekali tengok semat deme, skali tgk biase2 je.. tapi sukeeee uols menam..:)



Penyerang Terbaik - Norshahrul Idlan Talaha
okey buleslaaa...

Jurulatih Terbaik - Irfan Bakti Abu Salim
Bulesslaaa menang...



Anugerah Supermokh untuk Pemain Paling Bernilai - Norshahrul Idlan Talaha
Paling mahal gaji dia???? gaji stare2 bos ai gred jusa khas C nih...


Persatuan Negeri Terbaik - Persatuan Bola Sepak Selangor

OK noted..




Kelab Bola Sepak Terbaik - Kelab Bola Sepak Selangor PKNS


Kelab TRW rasanya ngetop amat, stadiyum selalu ramai amat... tapi okehlaaa PKNS dari tak ada..haha



Tu saje Diari 2011.... Tapi tang kelab bola terbaik tu engat TRW menang ...tapi takpe lah cube lagi yer ...maknanya tak cukop havoc, kene havoc lagi taun depan..hehe, tapi sedey Abe Derul Bakhtiar dok menang....:( Abe Manap pom tak menang :(...huhuhu...




Selasa, 22 November 2011

Pesyen baju raya Ai taun depan...:)

Hari ni kan Mesia lawan Syria??... hehehe...

Hmm bialaa...
ni nak tunjuk satu pesyen ganah ni....

Tak pasti pereka nye...malas nak google.. tapi memang bijop r....hahaha... mebi taun 2020 nanti ade kut org pakai ni...








Gamba ni masa Paris Fashion Week, ai amik kat pic M.A.C hehehe... pinjam kejap gamba neh..


Cemana pakai mende alah ni...hahaha...nak kata baju macam bukan jer....Tapi macam shomel pulak pesyen ni..hahahaha




Agak-agak kalau ai pakai ni cemane? kene sebat dek somi tak?? hahahaha.... tapi macam seksi jer.. somi mesti sayam nak sebat..hahaha


Ok nanti cuba propose ngam dia buat baju raya taun depan.. :b kaler ape ek taun depan?

Khamis, 3 November 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha

Assalamualaikum w.b.t

Gigih ai arini nak update blog..yerlah kan hari ahad ni nak raya haji pulak..nasip baik diberi kesempatan dalam kesempitan menguruskan kerja-kerja hakiki.. ahaks

Wah, semalam verangan ai nak upload pic banyak..tapi sowi ekk...siket jer bules upload pasai bos ai tetibe buat ' seprissseeeeeeeee" ala-ala Man Raja Lawak... hahaha..

Dia sepatutnya balik dari outstesen hari ni, kirenye petang / malam baru sampai kat TRG..sekali dia dah sampei semalam... siap masuk opis awal tulun bukak ai nye lampu bilik..hehehe...

Ok jadiknye ni semput aku leh update..

Masa bulan september ai tak upload pom pic raye kann..hehhe.. atas sebab2 yang tertentu..ai upload sekaranglah...untok tatapam..




Budak boboiboy salam ngam papa...




Pastu gi kat kubur atuk bace yasin ngam doa... gengster boboiboy gi dudok atas kubor atuk sendiri... :)




Ahakssss.... nak galok2 tanpe boboiboy kejap..masa ni boboiboy ngam sepupu2 dia gi mintak duit raya dulu... hahaha.. terus tarik tangan pocik ni nak snap pic...wawawawa


Wahwahwahhh.. bintang berkelip nun jauh di sana...hehehe... ni sebenarnya slpas raya..kat tenganu kitaorang ambil gambar kat studio.. nak buat kenang-kenangan..punyalah susah si boboiboy tu nak ambik gambar sampei macik cine kene belakon kat depan sambil pecet2 itek bunyi2 tu pettt pettt pettttt


n the last pic dari ai....


auu


malusss

















Yang ni pom gigih belakon hahhaha..suami terchentaaa tukang amik gambo kat bawah..hahahha..sorry yer bang, ai nak perasam kejap...



Oleh itu, saya nak ucap selamat menyambut aidiladha 1433 Hijrah...kepada semua umat muslimin dan mislimat... sekian terima kasih...


babai..



Isnin, 31 Oktober 2011

Lawak Giler...hahaha



hahaha...lawak giler... ni ai copy sape ntah share pic ni kat fesbuk..


Saja gempak letak kat mai blog... hehehe


Muke menyesal Hai O tu tak tahan... hahaha


Paham maksud bahase teganu tu? meh ai translate...


jejaka baju kuning : Jangg!! (merujuk kepada Hai O)..kita menang piala..!!!


Hai O : Senyap Setan, Aku menyesal sumbat gol tadi . Kene pukul di orang kampung dahla aku pasni.. hehehe


Gitulaa bih kurang...


P/S :

Adek-adek, abe-abe, pocik-pocik..dok baik kata gitu.. nanti Allah marah..:)

Ahad, 30 Oktober 2011

Angry birds....

Hahaha...



Kelakarnye macam2 reaksi pasal bola piala mesia semalam...itu yang semalam dan arini..sebelum2 ni macam2 provokasi... haha



Dekat fesbuk, ramai nye manusia jadi pengulas.... hahaha..lawaknye macam2 status updated.. "congratulation N.9..." "padam muke teganu kaloh"..."Jang ho bin peteh teganu"...haha



Sangat prihatin ehh rakyat kite...



Tapi tulahh nama manusia..kelemahan akan disebut-sebut sampai ke mati, tapi kehebaktan jarang disebut-sebut sampai mati... haahaha...



tetapi kehebaktan ni anugerah orang kata... masa ni Abe Manah hebak sepak kaki kiri ke blakang pom bules goal... tahun depan mane tau Abe Manah takleh wat masuk gol sutir pum...kan kan? Masa ni Abe Sa'ari kite paka kasut kuning nyale memang hebak laa.. sapa orang panggil "silent striker"... Tahun depan mane tahu orang panggil "silent mode" plak..hehe..tapi uols duarang hebak pum musim ni..









Ni r abe manah hebak...



Jadinye kesimpulan dari pelawanan semalam..."Walopom Penyu tidak sempat bertelur, tapi dia sampai kat pasir pantai cuma perut dia tak rase sakit nak kuarkan telur dan walopom dokter dah ngesahkan due penyu dah sampai tapi nak buat cemane Kuasa Allah S.W.T. penyu tetap tak beranak.." hahhaha


Okey r aku nak gi buat MoU dengan Stephen Chow biar dia bules wakil Teganu musim depan dengan Kaki besi dia dalam citer Shaolin Soccer...

Khamis, 20 Oktober 2011

Chentaa Elysaaaa.. haha


Wahhh..bahgia nampakkk..

Hehehe..sebenarnya ai cuma nak ketau sedak ke citer ni ?

Ai ni tak kesah sangat kalo geng-geng ai duk citer pasal kesah ni.. biasela tu ala gadis2 mane dok suke citer romentik-romentik gini...haha

Sinopsis dia pum ai buleh taktau ni... hadoi...

Ai nak kata tak minat citer cenggini tak juge...tapi ai cepat bosan tengok..pastu se lagi ai ni jenis kalau dah tengok 2-3 episod berturut2 mula ahh nak tengok sampei abis walopom citer sebenarnya cam hampeh kann..cam citer indon, masa tengok kemain mulut aku, "issskk dok logiknye".."hahaha, ade jugok peseng gitu"..hahaha..tapi duduk depan tibi macam kene paku lantai doh.. tapi suria di cordoba memang sukeeeee!!..:)

Tapi kan yang menarik perhatian ai, geng-geng lelaki pom layan beb citer Chenta Elysaa ni... hahaha

Heran kan, siap ingat tayangan bila, jam berape... isskk..ni kes nak tengok citer ke nak tengok heroin???hahaha

Kalau somi ai memang tak tengok langsung r..tu ai jadi takde mud nak tengok, terus cari chennel "Amereka Next Tok Modeel.." hahaha lagi best..pale dok pening mikir jalan citer Chenta Elysaa minggu depan guane pulok..hahaha

jadi konklusi nye, boleh bagi tip-tip suami romentik macam dalam novel dan drama?? hahaha aku tau soklan monggok ni.. ok tanak tip, nanti kene sekeh pale dengan somi ai...hakhak

takpelah aku google sdiri dalam tenet.. hakhakhak

cancicauuu..:)

Selasa, 18 Oktober 2011

Tentang diye...

-TENTANG DIA-


Sehitam langit di angkasa Yang mendung memurungkan bumi Takutku ke masa yang lalu Menorehkan luka dalam hati Kekasih yakini cintaku Disinilah cintaku berlabuh Perjalanan mencari jawaban Berakhir karam dihatimu Cerita cinta anak remaja Menggauli kidung kasih Punahkah takut di hati Terkutuklah bila kita berpisah Selamanya harus bersama Buktikan kita bahagia Tentang dia tak perlu kau risau Lagu cinta hanya untuk kita Dan kini tidurku tersenyum Oh gadis aku cinta padamu Kekasih yakini cintaku Disinilah cintaku berlabuh Perjalanan mencari jawaban Berakhir karam dihatimu Cerita cinta anak remaja Menggauli kidung kasih Punahkah takut di hati Terkutuklah bila kita berpisah Selamanya harus bersama Buktikan kita bahagia Tentang dia jangan pernah terlupa Biar menjadi cerita Dibalik cerita kita Tentang dia tak perlu kau risau Lagu cinta hanya untuk kita Dan kini tidurku tersenyum Oh gadis aku cinta padamu Oh gadis aku cinta padamu




Ada berani karoke lagu ni dengan ai...


ai tengtibe suke sangat ke lagu ni...


walopom lagu indon...tapi......hmmm


indahnye bait2 dia....


ada kaitan ke...tak ade..ntahhh..macam ade kaitan..ntahhh..takde kut..


choiii...pengjiwang pulakk...pandai2la...


hanya berdendang dan berkhayal...haktuihhh...


bile mase plak suke sajak...??? sejak cekgu aminah suruh ai tulis sajak masa tingkatan dua..


sejak bila pandai tules sajak..?? ntahhh...sejak aku kenal membaca dan menulis kott...


ntah pape ntahhh..entohhhlerrrr... hape pun tak bley..hape pun tak bley...


wei paham ke aku tulis?


aku pun tak pahammm......huhuhu

Khamis, 6 Oktober 2011

Wish kat besdey sendiri...

Hehe.. hari ni nak wish kat besdey sendiri....

Happy besdey myself....:)


Walopum tak penah sambot besdey even mase kecik pum... tapi ai dunt mind...


Eh meh nyanyi kat diri sendiri.....


Sebelum tu semua pakat pakei besdey cap dulu (yang tiga segi tu)


Ok, 1..2.. 3.....mulaaa




Allah selamatkan saye

Allah selamatkan sayeee


Allah selamatkanlah sayeee

Allah selamatkan sayeee...


Rabu, 5 Oktober 2011

SOrry keje banyak... :(

Cenggini time muka keje yang tak sudah2... hehhe

Adoi laaa... now kat newbuilding dah..letisss ngangkot barang2 aritu, susun barang lagi, deko lagi kang, deko harus tak pasal2 haku takleh nak masuk bilik kang... thanks kat opismate yg tulung2 ai walopom ai membebel sikit, sorry le yer...haha

semua mcm dah complete workstation, file cabinet, almari, alatulis, itenet tapi satu jer lagi kurangggg....

dah mende ni memang buat ai bedmud hari2 nak mai opis...

iaitu


.


.


.

.


.


.


.


.


.


.



.



.


.



.


.


.


.


.


.



.


.


.


.


TELEPOMMMMMM!!!!

telefone ni ler paling penting, sudah tu ai nak sambung line utk bos cemane? bos suruh coll kawan dia, suruh coll besfren dia, suruh coll pakcik ni, suruh coll macik ni... kat opis hanya phone ai boleh coll ke seluruh mesia termasuk hp..selain phone bilik bos..

Takkan aku nak gi bilik dia "excuse me bos, ai nak coll hp suami sementar becos hp ai kehabisan kredit...:) contoh laa...

Esok 6hb adelah genap sebulan ai duk bangunan baru dan takde tepom..takpe kite tunggu sahaje sampai bulan berape takde line yer...nanti dah ade phone ai kabor

Okeslaahh dari ai duk menung ngam keje bertimbum2..baik ai belah, renduuuuu kat my boboiboyyyy...

Babai..

Khamis, 25 Ogos 2011

Selamat Hari Raya Dari Kami...




Selamat Hari Raya Aidifitri, Maaf Zahir Batin...



Hari ni last update...untuk bulan Ogos ni..hehehe



Hari Ahadni aku keje lagi, tapi dah tentu sebok nak kemas2 barang..kitaorg dah nak pindah bangunan baru pas raya nanti... yang pasti memang tak sabar duk bangunan baru tu.. hehehe



Kepada rakan2, semoga selamat dalam perjalanan balik kampung masing, kepada family pom selamat hari raya juga... jumpa ai di kampong nanti..insyallah kalau sempat ahad petang kitaorang balik,..







lagu raya ni ai paling suke..hehehe..



key babai, petangni nak masak pe ek bukak pose, makaroni??? erkkkk








Sekian, terima kasih...




Ahad, 21 Ogos 2011

Dapat Kad Raya dari Kakak dan beby Juwa....hahaha

Eksaited nak update nih..hahahha..mama eksaited ke anak eksaited... jeless okehh mama tak dapek kad rayo tengtibe anak umo tige taon dapat kad raya..ape hal?? hihihi

Semalam sabtu, tengah layan budak boboiboy ni main2 sambil nangis2...tetibe pocik man posmen datang bunyik hon motor pastu blahh...apedaa..hahhaa.. skali papa gi tengok masuk2 terus gi bagi kat budak kecik tuu.."nah kad raya tuk awisy laaa"...

Okey budak boboiboy ni adelah taik idung masin, kedekut kalau dia tau tu hak dia..tak kasi mama ambil tgk sapa bagi..terus duk pegang cenggitu...eii rasa nak cobek cobek jer budak ni..

last2 dia bagi jugak, pas pujuk2 bagai..tolong baca laa..dia mane tau bace, ntah paham ke idok aku bace kat dia..hahaha...



Wehh takat sampul surat ni ai pegang kedekut okehh..tak kasikk... adoii laaa... (psstt patotlaa mama kakak telepom tanya alamat ri tu)hahhaha




tengok kemain sopan pegang kad raya, centu dia pegang..dah macam tadah doa.. hampeh budak boboiboy ni...




Ape kakak tulis ni, awisy tak pandai baca.. awisy pandai tgk gambor tu jer..pastu buleh tanya gambar kartun tu sape..selagi tak cakap yg pakai songkok tu nama dia selagi dia duk ulang sape? sape ? ape? ape ?....




Okeh kuat belakon macam bace ekk... tak bace pom.. uwekkkk.. hahaha


... ni laa pestime saya dapat kad raya... walopom mama papa saya agak dengki tapi saya telah menyimpan kad raya saya dalam laci mama saya, harap mama saya tak bace dan membelek kad raya saya.. kalau saya nampak mama saya bukak tengok dah tentu tentu saya fire mama cam citer boboiboy...



SELAMAT HARI RAYA KAT SEMUA ..(Kakak Sarah, Beby Juwa, Addin, Abg Amie, Safwan, Nurin, Abg Mirul, Kakak Nurul, Abg Ajib, kak Long, kak Ngoh, Abg Jeme, Kak Emy, Alisa, Kak Long Syakira, Abe Ngoh, Kak Ena, Syaza, ...)

Khamis, 18 Ogos 2011

Update Ramadhan

Huhuhu...



2nd day pose haritu je sempat update... hari ni rasa nak update...




Banyak dugaan kannn bulan pose jadi kat ai tahun ni... semoga kita lebih mengingati-Nya...




2minggu puasa, aku batuk tak renti2...batuk kering lak tu..batuk memang tahap berair mata kalau tahan...aduiiiyaaaa..




Duk kat opis, satu opis ni bleh denga aku batukk....sakit tekak...pastu hari isnin tu tengtibe mata aku merah sbelah kiri, bangun tido tu dah bertaik takleh bukak, kelopak mata lekat atas dan bawah...





Memang dah niat di hati, kena pergi klinik juga walocemane skalipom... petang gi klinik dr. tu sahkan aku sakit mata,...terus dapat mc dua hari...hahaha ..tapi memang aku sakit betul, aku mane tipu...sepanjang berkhidmat baru 2 kali aku dapat mc... kenape ade org kata aku tipu ke?? hahahaha..




Pastu khamis, anak ai si darwisy demam tonsil.. terpaksa sms bos pepagi minta cuti, tp dia baik sb dia reply kata ok, jgn lupa bwk anak gi klinik jgn biar baik sendiri...hehehe..suami pom cuti jugak, anak aku kena tonsil kali ni memang teruk..pukul 4pagi dia mangun turun katil kata nak mandi, terus jalan lemah longlai masuk bilik air mandi...siannye..dan bila minum susu/air masak, makan bubur dia akan muntah..adoiii siann sangat...




Sebelum ni memang penah jadi kene demam tonsil, tapi pergi klinik swasta, dua2 klinik swasta tu kata takde ubat even ubat antibiotik pom...sb dia masih kecik tak seswai ubat tu utk dia...



Tekad kali ni nak terai gi klinik universiti, dan masa pergi lepas jumpa, doc kata tonsil dia dah bernanah, pastu doc kasi ubat surut bengkak dgn antibiotik...alhamdulilah sangat,..doc bagi masa dalam seminggu pastu datang balik check tonsil tu...


Okey doc nak check ni, papa sakit apa... :)


Pas balik klinik, sempat tu si darwisy muntah depan pintu masuk klinik..hahaha..nasip r..tapi aku lap ngam towel dia, pastu aku terus buang towel tu lam tong sampah..hehehe..

Pastu gi carik nyor muda...kasi minum air nyor muda nak redakan muntah...muntah ni taktau sebab apa, sama ada dia keracunan makanan atau sb tonsil..ada kemungkinan keracunan sb bukak pose sebelum tu papa gi beli air bandung c incau kat bazar ramadan..dia minum paling banyak...

Engat nak balik kampung minggu tu, jadik tungggu laa si boboiboy ni reda skit..kasi makan ubat, suwap eskrim, suwap bubur kat dia, suwap air nyor tu..nasip baik dia nganga saja..makan ubat memang senang sangat budak ni...

So dalam kul 4pm kitaorg bertolak balik.... bukak pose umah nenek,..darwisy dah ok sikit..tapi still makan ubat... hari sabtu balik semula ke trg..dan sempat menyopim kat KB mall...selama ni aku gi takpenah2 jam parking kb mall, sekali ni ramai giler org.. nasip somi reti menyelit...hehe..rupa2 salesgirl tu kata hari ni start sale..huhuhu..patotlaa..

Dan masuk opis denga berite adik kpd bos ai meninggal dunia pada khamis tu, bos ai mencutikan diri selama dua hari..jadi sempatlaa catch up apa yg aku tinggal selama 3hari lepas...

Sekianlah citer kesah aku anak branak di bulan poso....heehehe.. raya taun ni aku nak ambil lebeh skit cuti..sebelum dan selepas, suka ati r pasai taun lepas aku dah conggok jaga opis sebelum dan selepas raya..taun ni giliran aku cuti kaw kaw...tapi takpe yg penting bos ai pom cuti lama selepas raya...

Selasa, 2 Ogos 2011






Di kesempatan, ingin mengucapkan selamat berpuasa buat kekaseh tercinta..Mazlan Kasim..:).. juga buat family ai juga family suami semua...


Buat rakan-rakan juga.. selamat berpose... hari dah 2nd day kan... bagus sangat..


Ai bermula pose telah mengalami gestrik semalam..terbaek betul... sampai subuh tadi aku sahur sambil bareng... setakat jam ni boleh lagi tahan... taktau laa tibe2 kene gestrik, plak tu nak gi makan ubat kat dalam peti..tgk2 dah expired date...huwaaaaaaaaaaaaaarkkkkkhh..dah pukol sploh malam takde dah klinek buka....


Ni okey dah skit tapi stil rasa tak slesaaa..mood pom kelautt... adoiii..dugaann betul...


Tapi semalam sempat lagi masak tuk buka pose..somi nak makan kari sotong... maka ai pom print ler resepi...hahha..bukan taktau nk buat kari..cuma ai rasa kali ni nk ikut cara yg betl buat kari..terus request kat somi suruh petik daun kari dkt opis dia..


Meh tengok pic skit kasi terliur kaannn...hahaha..tp ni gambar aku copy kat yahoo jer..tak larat nak ambil gambar semalam....hehehe



First day Puase....


Kari Sotong.... tadaaaaa... tapi aku nye ada daun kari..yg ni takde..hehehe..lain rasa bila kita taruk daun kari..lagi rasa kekariannye tuhh...



Ayam goreng KFC... hihihi...tapi ai guna tepung jagung saje...:)





Sawi goreng... tu jer lauk, budu dgn ulam tu mcm biasa...makan dua org jer..budak kecik sorang tu bukak pose jugak..tapi dia tukang kacau sayur sawi...abis dah jadi hancur sawi tu kan dia gi cincang ngam sudu....


Hari ni taktau lagi nak masak ape...tp aku rasa cam nak makan bakar2...alahaiiii...



Rabu, 27 Julai 2011

Awisy nak cite pasal PokTeh..

Ai pom taktahu cenggane budak kecik bleh ada citer pasai PokTeh dia..

Sebelumni dia kecik, jadi dia tak ambil kesah pom..bila sekarang dah reti, dah nampak pelik dari orang lain.dia ambil kesah..

Pok Teh dulu ekseden, pastu atas sebab2 tak boleh dielakkan terpaksa pakai kaki palsu lepas tu sampai lah sekarang...

Jadinya...pas ai balik dari phuket ni, dia duk crita pasai pok teh...duk lam keta pom "mama, mama cite pasai pokteh mama.."...

Jadi ni ler poktehnya... yang tengah naik parachut tu...hehehhe...


Pastu suruh laa budak kecik ni citer.... nak dengar...??? jummm..

Tajuk nye.. macamana kaki Pokteh leh jadi macam tu... bersama dengan Awisssyyyyy..

:)





video

Isnin, 25 Julai 2011

update update sane sini

Huhuhu..

Akhirnye sampei dah masuk opisss... masih agi seseme..adoiii..ngam muhammad darwisy pom demam + also papa ye pom demam ...

my fav pic captured by my opismate...ni dekat hotel aman residence, patong, phuket...

minggu ni last dapat lunch2 ek..minggu depan dah pose...

dan tahniah kepada http://www.sukadukacita.blogspot.com dengan kelahiran baby boy yang shomel...

Semoga sehat2 selalu...dan berganti pose selama sebulan..hahahha

Perancangan sambot ramadan kat kampong somi... dah apply cuti..harap2 bos lulus becos ari ahad first day ramadan umt buat sambutan 10tahun n tahniah kat my bos dapat anugerah setia bakti ekk... ;)

huhuhu.. k babai....

Isnin, 11 Julai 2011

bersama dengan Prof. Sentap Hati Mak Nakkk..

Haaaa..

Sesi hari ni bersama Prof. Sentap Hati Mak Nakk...,

Korang pernah rase sentappp yang begitu meregutt jiwaa???

Tau cengane nak mengatasi perasaan sentapp???

Ohhhhh kesiaannn kannn bila sentapp... muncung pum panjang sedepaa....

Ni bukan kesah aku sentapp.. tapi ni nak cite...

Kes ni ada sorang wartawan ni dia gi sms kat my ex-boss, dia cite ada satu budak ni telah menganjim-ganjim lagu negara kuuu...dan telah post kat wall di facebook beliau..
kecoh kan satu opis ai bila x-bos suruh check budak ni duk kat department ai ni ke??
sb tak silap ada nama sama dgn budak MSc. yang daftar under department ai...

Kesahnye budak MSc. ni baru je ym aku semalam kann tanya khabar..and I know takkanlah dia buat cenggitu, dahla budak pemaluu...chooiii...

Dah skrang kes panas... we all cari profile facebook dia... pastu tengok memang dia letak studi kat umt... tapi bila our officer klik sorang2 friends dia, sorang pom tak studi kat umt... sekarang dah jadik kes polis..

nasiplaah ko kann..hehehehe..lagipum perkara cenggini takbleh dimain2 wei..ko persendakan RAJA...dgn LAGU NEGARAKU...pape pum kami sedia untuk bekerjasama bagi cari dia sampei dapat...

pastu kalau betul lah dia studi sini memang perkataan syabasss laa sb buat satu unibersiti dah jadi "SENTAP HATI MAK NAAKKK"... :)

Sekian, time kasihh...

Khamis, 16 Jun 2011

Pertandingan Berceliteeee ke Berleteerrrr??

Dulu ai penah post pasai petandingan menukiss kann??

Hehhe..skarang dah buat program baru.. petandingan berceliterrr... ce citer ce citer...

Oleh kerna, si anak slalu suruh ai / somi cerite kat dia mcm cite2 pasai monyet makan lada, buaya dgn kancil.... adusss penat nak men'create' story yg ai pom tak hengat camne jalan cite...

Kalau takat dengar 1 story pastu dah duk diyam2 takpe.... ni pas satu satu cite nak kena cite kat dia..kalau tak nak dengo gempa kat dalam kete baik cite!!... :)

Dah asik kene cite, pastu tak tau nak cite ape..last ai pom decide nak beli buku cite utk budak2 baya dia ni... walopom dia tak pandei nak baca lagi tapi takpe janji mama ada idea nak citer..aku bace je mende tulis kat buku tuu... :) hehehe


Tengok selalu minta bace pasal kesah anjing yang tamak..yang sedehhh ade skali dia minta papa nukis anjing yang tamak....hahahha..sian papa dgn bakat yg kurang menyerlah telah menukis ikut citarasa anakk...


Sayam sangat r tuuu kat buku tu ekk?? nanti balik kapung suruh moksu plak bace dehh :) semalamnye citer, rasukan ablasa ke hape minta papa dia coll smua spupu nak berbual....adoiii takpe papa nye phone, jgn phone mama dohh... :0..



Nages bila ai bace cite tak abiss.. dia dah boleh apal takat mana cite tu nak abiss.... mak die plak nages sambil nak tengok australia next top model kat channel 711..hadoiiiii,....



Dah abis smua ke-enam nam cite ai bace..nasip baek dia tak minta ulang balik dari cite mula2..


Ni stok kalau tak bleh wakil skolah dlm petandingan mari bercerite tak taulaa....


Okehler..ai nak menyiap kan diri untuk membawa diri dan kuage pulang ke kampong petang ni...


cutiiiiii sampei isnennnnnnn.....

Isnin, 13 Jun 2011

Pulau lagi...

Pulau lagi... kali ni gi pulau bidong plak... yg letaknya dekat setiu terengganu...

Perjalanan naek bot kira-kira 45min perjalanan...

Yang dulu pulau redang bih kurang 1 jam gitu..yang ni dekat sikit?? tapi rasa cam same je... :)

Aktivitinye, somi nye jabatan buat retreat.... snorkeling, bbq dan kayak..

Tapinye ntah mengapa..sangat tak bersemangat nak buat aktiviti2 tu.... alahaii..

Ni pom nak taip pom tak larat dah.... pose ni... ade laa 3-4hari lagi nak kene ganti.. harus tengok time maghrib kul bape, kalau cepat sebok r nak gi ganti pose... cehhhh... semalam dah check time maghrib arini kul 7.21pm...

Opsss.. silalah menatap gambar2 di bawah kalau kesudiann...



main air/snorkeling.... yg bawak budak main kat tepi2 sudoh..


Budak ni tgk semua org gi lari kat pantai dia pom nak.. papa dah nun gi snorkeling.. tinggal budak kecik ni.. biar dia main kat tepi, gigi2 air je..hekhek..lagipom...pantai ni dalam 3kaki gitu dari pat budak kecik tu dudok dianya pasir mcm bertebing...dalam sikit r air..haru kalau tergelencosss...minum air masen ler..



Nampak cam kepala2 orang kecik2 tu... tu papa dia duk gi tgk hape ntah coral campur2 ada mende budozer tengelam kat situ...:)..tak pandei benang jadi takleh ikot...waaaaaaa



Masa ni dah start gi cari papa, pasai mandi ngam mama tak best..mama taknak mandi duk tepi saje... ha'ahh walopom mendung tapi angin takde macam panas je.. Suka hati kan jalan sensorang..



Bawak naik bot sape ntah tersadai kat sini..tapi rupa2 nye.. UMT ada upah guard tiga orang duk keje kat sini... kata jaga tu dia balik umah 3 bulan skali kenkadang,,,..huyooo...biar betul..?? ni balik nanti hari raya plak r..



Kang tengok tetibe ade lam air ngam papa.. suke kang... baru jer tadi dia tertelan air masin, pastu sudahnya muntahhh segala isi perut...



wahhh ni r timun tu?? a.k.a Gamat... eeeiiii..yang ni nampak mcm mati..tp kalau perhati bebetul dia ada pergerakan sangat sangat slow...;)...



Dah siap mandi, sombong ekk mama duk depan ni dia buat derk jer....



Tengok mama panggil nak take photo pum dia (kecik) buat derkkk jer lagi... cobek baru tau,...

Tanak dah main air, jum gi makan bbq....


Dah siap2 semua, ada request nak singgah kat perkampungan vietnam... pulau bidong kan tempat pelarian org vietnam dulu...dalam pulau ni siap ada mcm bandar org2 vietnam..ada sekolah, rumah, pejabat dsb... tapi tak pergi pom sb semua dah leteh..tgk dari luar jelaa.. :)


Kat area ni cantekk skit air dia berbanding yg kat tepat tadi... tengok ikan nemo banyak gila... campak roti terus ramai2 datang..agak2 boleh bukak spa ikan ke kat sini? hehehe


Tu nampak pondok kayu yg macam nak roboh?? tu adelah kubu deorang... pastu ade saluran paip, deorang sedut air laut ni..pastu hantar tapis kat atas nun ada tepatnye..eh kalau nak tau / nak tengok gambar masa zaman tu boleh jer gi search kat google taip pulau bidong.. mesti kuar...

Dah puas amik gambo, naik bot terus balik... sb kalau boleh sebelum 5pm nak kena sampai kat jetty takut air surut sudahnya bot tak bleh masuk sampei jetty...



* kenapa hari2 ceria je aku update blog..pasai bos aku nun 3minggu kat europe... jadi apelagi kannn... hari ahad-isnin depan ni ai cuti... rehatkan badan....dengar kata tenganu nak kasik cuti peristiwa lagi khamis ni..panjang ler ai cuti.... hikhik... babai...