Ahad, 17 Mei 2009

Makcik Misi chakap...

Selamat pagi...

Hehehe...minggu lepas Mama bawak jupe Makcik Misi...

Makcik Misi tu ampehh..lambat tul...last-last lepas abih saket tekok I jerit kat klinek makcik misi tu barulah sapa turn Muhammad Darwisy..hahaha..(abeh pamplet klinek i kengkos..)

Time turn I nih..Misi tu membuat temubual :

Makcik Misi : Haaa..ni yer Muhammad Darwisy...bising jer munyi kat luar
Mama : A'ahh..dia nantok nak tiwdo...
Makcik Misi : Eh berat naik skit jer...
Mama : Minggu lepas demam panas sb tu xmai klinik
Makcik Misi : Takpe r..next appointment kena naik berat sket..
Mama : Okey
Makcik Misi : Kalau tak nanti kena datang check-up sebulan sekali..
Mama : Oohh..(muka cuak dah..)
Makcik Misi : Bagi makan nasi letak pe dalam?
Mama : letak ayam n ubi kentang....
Makcik Misi : Eh..kena letak sayur jugak..letak r lobak ke...bayam r molep sket..pasal kalu sawi ni urat dia keras...bayam paling lembut...lepas tu penyek2 sampai hancur...
Mama : Ooo..ye ker (konpius jer..)
Makcik Misi : Meh misi nak tengok boleh duduk dok agi...(misi ambil dari mama pastu letak atas meja dia)
Mama : Darwisy duk diam-diam...
Makcik Misi : Haa..kenapa ni keras jer kaki..xnak duduk..ni mesti banyak duk dlm walker...Mak dia selalu letak dlm walker ker?
Mama : Emm..eh tak gak..letak gak bawah...
Makcik Misi : Tulaa saya tak berkenaan kalu letak dalam walker nih sebab budak asik berdiri jer..xnak duduk...Nanti awak ajar laa dia duduk..xleh dah ni 8bulan kena pandai dudok sendiri...xyah letak dalam walker sangatlaa..
Mama : Baiklah Baiklah...
Makcik Misi : Nah amik patung doraemon nih...(pehal bagi kat I patung Doraemon)...Dah boleh ambil barang...baguslaa...
Mama : tepuk tangan pum boleh dah...(sambil pegang tangan I suruh tepuk-tepuk depan Makcik Misi)...(sajer r mama nak nunjuk kat Makcik tuu...ade cakap anak laki dia tak pandai plak...)
Makcik Misi : Okeylaa..nanti mai plak bulan7...ni start 2bulan sekali laa datang..bila umor 1 tahun baru 3 kali sbulan datang klinek...
Mama : Okey trima kasih...

So start daripada hari tersebut bermula la training duduk oleh Mama dan Abah..hahaha...

Bangun jer tiwdo abah terus amik suruh duduk slalu...hahhaa

Training dudok atas sofa..abah bagi mainan...bagi mengelakkan I terjun kat bawah...(psstt..tgk pewot tu ade 'laksam' heehe...)


Alaaaa...malas plak nak ngaku..rambot dah nak jadi macam ala-ala Aril AF7...wahwah...


Masih lagi dalam training dudok...goncang-goncang sket mende nih..keras jer rase...nak giget takleh...


Alamak..abah ni kaco..dah takleh nak kaver pewot ade laksam-laksam nih..pewot mama ade laksam gak..oppss sawloh bagitau r mama..nanti kene cobek di mama..waaaaaaaaaaaaa...

Hehhe...

Boleh dah duduk cuma takot takot jer lagik...

Nanti I post laa entry yang dah buleh duduk..okehhh??????bubuy...

3 mulut berkata:

IrinaSairah berkata...

ok la tu dah leh duduk...cutenyer la darwisy ni...lama dok juper...

siti818 berkata...

pahni suruh abah tukar keter kebal lak.. yang ada stereng besar gedabak tuh.. trade viva tuh.. org tak pakai dah viva.. pah tu bawak g kinik.. tunjuk ko misi tuh darwisy dah boleh duduk n drive keter.

Darwisy berkata...

Hahhaaaa...tu r..len kali gi klinik suruh darwisy bowok keta..pah sapa klinik pangil misi tubek mentar tgk darwisy bowok..hahhaa