Isnin, 1 Jun 2009

Yeahhhhaaaa....New Camera...!!!

Hai semua....

Semalam ekot Mama ngam Abah gi mydin...

Nantok semalam..tiwdo atas dukong abah...

Kejap jer..pastu mangon dah...

Mama beli barang kejap...pastu saje r mama wat2 lalu lalang depan kedai Gambor

Pastu wat2 brenti kat depan kedai tgk2 camera digital tuu...

Pastu wat2 tanya Abah..'comei gak camera nih kang?'

Pastu Mama wat2 kuarkan statement cengini...' eh-eh..murah jugak camera nih..8megapixel lagi..'

Pastu mama kuarkan statement ni pulak..' takpe r nanti bulan depan kita mai plak neh..nak beli camera nih r..bulan depan dapat duit tanggung tugas..'

Hikhikhikhik...

Dan2 abah pom kuarkan statement..'Nak beli lalu ambikla duit...'...

Lalu mama menyengih tidak henti2....dan menolak troli ke mesen ATM meninggalkan abah n I dibelakang..hahaha

Pastu gi menawar-nawar ngam makcik chinese kedai tu..ngam tanya hadiah skalik..ye r..mane tau kot2 ade hadiah uge..

Akhirnye abah berjaya menawarkan rege ngam mackcik chinese tuu...maka beli r camera ni...

So Mama pileh yang kaler silver tu..yang kaler lain tu..hiasan semata2..

Sebenornya...ni adelah camera kali ke-3 utk 2 tahun ini okehh...

2 biji camera sebelum nih tu memang takder rezki..dunt knowlaaa kenape...Mama la yang crite..

Kamera pertama
Jenis Canon Ixus 80 IS...hehehe...hilang kerna pade satu hari mama bawak camera ke opis utk transfer gambo..pastu..bila time waktu rehat mama lupa utk bawak handbag yang mengandungi camera itu...jadi pada masa tersebut...'pencurik bodo tahap badak sumbu' telah pecah masuk ke opis mama dan mencuri byk barang kawan-kawan mama...termasuk beg mama juga diselongkar dan dia telah mencurik camera saheje..kabel transfer tak amek plak..Mama cakap..bior terbakor tangan orang tu curik camera orang...

Kamera 2

Jenis Olympus FE310...hehehe..Camera nih dibeli sebelum I dilaherkan...reason mama utk ambik pic2 I nanti bila dah deliver...hilang kerana...Pada suatu masa tu..Mama ade kerje kat Dungun..jadi mama tinggal camera kat umah..dlm laci dlm bilik mama...kat umah tinggal Abah n I saje...pastu Abah cakap lepas mama balik dari kerja kat dungun tu..abah nak ajak gi KL terus..So mama sampe umah pada hari jumaat terus nak bertolak gi KL..jadinya..dalam duk kelam kabut nak gi tuu..lupa r kat camera dlm laci..setemelah bersuka ria gi KL bila baliknya pat hari selepas itu...Mama terperasan mana pergi tabung syiling kat atas meja tepi katil tu..engat ker Abah smbunyikan time mama gi kerje kat Dungun....Then mama cari camera xjupe..hengatkan abah guna wat gi tepat kreje..Mama lupa nak tanya Abah..Dua mingu lepas tu baru r tperasan..dua2 mende tu takde..jugak duit singet2 mama tukar masa hari raya..ilang jugak..
Mama membuat kesimpulan bahwe pencurik bodo macam tapir tu telah memasukki rumah..dan mencurik 3 benda tuu..hahhaa..(terus mama gi crite kat Mokya depan umah tuu, ade org curi masuk umah...)


Justeru, blehlaa lepas ni post gambar yang cantek sket...beso sket..hehhehe..

Bye...

3 mulut berkata:

Darwisy berkata...

aboh i cakap " ilang lagi toksoh pukul gambar guna kamera paka lukis joh"..hehe

azam berkata...

ni takde kije lain la ni, perabis pitih poklan jah ni

Darwisy berkata...

Heloo..mane da mengperabihkan duit..dah nak wat gane..ade setan bodo gi curik kamera tuu..dakpe ni aku suruh Ceplos jage r..hahahahaha